Wyroby wędliniarskie, wyrabiane w supermarketach Intermaché w Goleniowie, Ostrowie Wielkopolskim oraz Świdnicy, zwyciężyły w I Ogólnopolskim Konkursie Wędliniarskim „Kryształowy Tasak”, zorganizowanym przez Dyrekcję Handlową Intermarché. Zgłoszone produkty oceniane były przez przedstawicieli organizacji branżowych oraz znanych kucharzy.
Laureaci konkursu, skierowanego do kierowników działów rozbioru prowadzących wędzarnie w obrębie supermarketów Intermarché, ogłoszeni zostali 11 lutego podczas uroczystej Gali Wędliniarskiej w Warszawie. Wśród zwycięzców znalazły się sklepy Intermarché z trzech miejscowości: supermarket ze Świdnicy nagrodzony został za produkt o nazwie „kiełbasa prezesa”, z Ostrowa Wielkopolskiego za „szynkę staropolską”, a z Goleniowa za „pasztet mięsny pieczony”.
-Konkurs spotkał się z ogromnym zainteresowaniem producentów wyrobów wędliniarskich wytwarzanych na terenie naszych sklepów. W sumie zgłoszono ponad 140 produktów –podkreśla Krystyna Koniarek-Dymecka, Dyrektor Departamentu Produktów Świeżych sieci Intermarché. –Jakość ocenianych produktów była bardzo wysoka, dlatego też wybór zwycięzców w