Ta strona korzysta z plików cookie.

Brokuły – smak natury

alt
25 września 2014

altMiędzynarodowa Konferencja na temat Konsumpcji Brokułów odbędzie się po raz pierwszy w Polsce, w dniach 7-8 października w Hotelu NARVIL Conference & Spa w Serocku.

Wybór Polski jest nieprzypadkowy, ponieważ nasz kraj plasuje się w piątce największych europejskich producentów brokułu i kalafiora.

 

 

 

 

Głównymi zagadnieniami poruszanymi w trakcie Konferencji na temat Konsumpcji Brokułów będą:

•       propagowanie spożycia brokułów w Europie Środkowo-Wschodniej,

•       stworzenie najlepszej strategii marketingowej dla produktów brokułowych, które spełniają oczekiwania klientów,

•       analiza potrzeb rynków wschodnich i prognozy rozwoju eksportu polskich produktów rolnych,

•       „Wariacje kulinarne wokół brokułów” – pokaz przyrządzania potraw z udziałem znanego szefa kuchni – Tomasza Jakubiaka.

Konferencja, oprócz propagowania prozdrowotnych właściwości brokułów,ma służyć przede wszystkim wymianie doświadczeń pomiędzy polskimi i zagranicznymi producentami brokułów, przedstawicielami przemysłu przetwórczego oraz firmami z sektora handlowego. Jest to także niebywała okazja do propagowania nowych rozwiązań dla rolnictwa oraz wspierania międzynarodowej współpracy pomiędzy producentami żywności.

Swoją wiedzą na powyższe tematy podzielą się światowej klasy specjaliści: prof. Henryk Mruk (Polska), dr David Hughes (Wielka Brytania), dr Elizabeth Jeffery (Stany Zjednoczone), prof. Yuri G. Pavlenko, dr Paweł Szymczak oraz Małgorzata Desmond. Drugiego dnia odbędzie się prezentacja odmian brokułów na polu pokazowym firmy Green Factory ze Zdunowa.

Spotkanie będzie okazją do nauki, wymiany informacji i doświadczeń, ale także do poszukiwania możliwości współpracy i nawiązania nowych kontaktów. Więcej informacji na temat wydarzenia znajduje się na stronie internetowej www.broccoli-conference.com.

Patronat nad konferencją objęła Polska Izba Handlu.